Het coronavirus muteert in ons lichaam

Coronavirussen (CoV) zijn een grote familie van virussen die ziekten veroorzaken, variërend van verkoudheid tot ernstige ziekten, zoals:

  • het MERS-CoV (Middle East Respiratory Syndrome) en
  • het SARS-CoV (Severe Acute Respiratory Syndrome).

Het huidige nieuwe coronavirus (nCoV) is een nieuwe stam die nog niet eerder bij de mens is geïdentificeerd.

Hoe muteert een gemuteerd virusgenoom in het lichaam

Om te begrijpen wat de onderzoekers precies hebben ontdekt, moeten we eerst even in het coronavirus duiken. SARS-CoV-2 is een RNA-virus. Het genoom van dit virus is opgebouwd uit vier zogenoemde nucleobasen: cytosine, guanine, adenine, en uracil, ook wel afgekort als C, G, A en U. Deze nucleobasen vormen weer basenparen, die uit twee nucleobasen bestaan, bijvoorbeeld: cytosine en uracil (afgekort: CU). In hun onderzoek richten wetenschappers zich op deze nucleobasen en de basenparen die zij vormen. De wetenschappers bogen zich over meer dan 15.000 monsters van het virus die in verschillende delen van de wereld zijn verzameld. Vervolgens keken ze hoe vaak de vier nucleobasen (C, G, A en U) voorkwamen waaruit het virale RNA is opgebouwd. Het levert een opmerkelijke ontdekking op. De onderzoekers stuitten namelijk op opvallend veel mutaties waarbij cytosine (C) is omgezet in uracil (U).

Basenparen

Die mutatie resulteerde weer heel vaak in het ontstaan van een basenpaar dat bestond uit uracil en uracil (UU). Dat toont aan dat eigenlijk voornamelijk de basenparen die oorspronkelijk uit cytosine en uracil (CU of UC) waren opgebouwd, muteerden. En dat zette de onderzoekers aan het denken. Want er is een menselijk eiwit dat virussen op deze manier kan muteren. Het lijkt erop dat de mutatie niet onwillekeurig is.

APOBEC3

Het eiwit in kwestie wordt aangeduid als APOBEC3. SARS-CoV-2 is een RNA-virus en in onze immuuncellen komt dit eiwit tot uiting dat zich bindt aan het RNA. Het herkent bepaalde sequenties en doet vervolgens dienst als een enzym dat C omzet naar U. Het eiwit richt zich daarbij met name op C’s die vergezeld gaan door een U. Zo ontstaan dus veel UU-paren. Wanneer het aangepaste virus zich kopieert, worden die aanpassingen ook gekopieerd en ontstaat dus een gemuteerde versie ervan. Dat zou goed zijn, maar veel van de aangepaste combinaties muteren niet… Veel U’s in het virus genoom maken het virus onstabiel en vatbaar voor aanvallen door andere eiwitten in ons afweersysteem. Daardoor blijven alleen de beste mutaties over en die muteren zich, met mogelijk alle gevolgen van dien. bron: https://www.scientias.nl/het-coronavirus-muteert-door-ons-toedoen

Rob Elens Huisarts ondernam actie

  • https://zelfzorgcovid19.nl/
  • Lees zijn huisartsen brief, goed om bij je huisarts af te geven
  • Lees op zijn website ook welke medicijn combinaties (protocollen) hij aanbeveelt
  • Bel hem als je huisarts niet wil meewerken met zijn vroegtijdige medicatie
  • Steun hem in het snel kunnen herstellen van patiënten, tegen de orde die anders kan of wil

Biomagnetisme.nl

  • Lees wat Prof. Dr. Isaac Goiz Duran over het corona virus te melden heeft.op biomagnetisme.nl
  • Biomagnetisme herstelt enkel de natuurlijke zuurbalans in het lichaam. Kan uitstekend naast een regulier behandelprotocol worden ingezet.